home | sitemap | links
 

GGD goedgekeurd, uw specialist in permanente Make-upIk wil u graag informeren over de vele voordelen van permanente make-up waar je echt jarenlang plezier van hebt en indien juist uitgevoerd zonder risico.
Permanente make-up maakt je mooier op een natuurlijke manier en het is vooral praktisch.
Het is een blijvende of langdurige make-up, het is dan ook belangrijk ervoor te zorgen dat kleur en vorm van permanente make-up aangepast is aan uw gezicht en persoonlijkheid.
Maar ook waar u op dient te letten om eventuele problemen te voorkomen en er zeker van te zijn dat u een goede permanente make-up behandeling krijgt want als het mis gaat kan u zich in tegenstelling tot het plezier dat u er normaal van hebt, jarenlang ongelukkig voelen, zo niet blijvend.
Permanent make-up of cosmetische tattoo is een pigmentatie methode voor een blijvende of langdurige en natuurlijke make-up van wenkbrauwen, ogen en lippen, waarmee men een mooie wenkbrauwlijn, eyeliner of lipliner kan aanbrengen.
Permanent make-up is in principe al een eeuwenoude manier om de gelaatsexpressie te accentueren.
Indien door een ervaren specialiste aangebracht, zijn er geen nadelen van permanent make-up en is dit volkomen veilig. Ik zal u goed informeren over wat wel of niet kan. Een degelijke huidanalyse maken en de permanent make-up behandeling daarop afstemmen. Permanent make-up is dan ook voor veel mensen een prachtig iets om te hebben waar je jarenlang plezier van hebt.
Permanente make-up geeft je gedurende lange tijd het plezier van er altijd verzorgd uit te zien, je símorgens niet zo naakt te voelen als je in spiegel kijkt en je behoorlijk wat tijd en geld te besparen met het opmaken. Je wordt niet meer zo geconfronteerd met je onvolmaaktheden en je voelt je altijd zeker van je uiterlijk, je hoeft je immers tijdens sporten, zwemmen, zweten nooit meer zorgen te maken dat je eyeliner enkel nog een zwarte vlek is die onder je oog zweeft of dat je nog maar met een halve wenkbrauw rondloopt.
Ook voor hen die door bv. Alopecia Areata (Alocepia betekent pleksgewijze kaalheid. Dit is een ziekte van de haarwortels die overal op het lichaam voor kan komen.) geen wimpers of wenkbrauwen meer hebben, kan permanent make-up een oplossing bieden voor een mooie make-up aan de ogen en het aanbrengen van wenkbrauwen met hairstrokes, je kunt er immers de meest natuurlijke make-up mee creŽren. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen.
Mensen die een chemotherapie moeten ondergaan en bang zijn hun haar te verliezen voelen zich vaak beter indien vooraf de wenkbrauw lijn subtiel werd ingekleurd en ze op die manier wanneer de haartjes uitvallen, op de juiste plaats een tijdelijke mooie wenkbrauw hebben.
Ook stipjes die tussen de wimpers worden geplaatst om de oogcontour meer te doen spreken kan perfect met permanent make-up bij vrouwen of mannen.
Lippen waarvan de vorm ongelijk is of de lippenlijn niet meer duidelijk is, kunnen met permanente make-up weer mooi symmetrisch gemaakt worden of door middel van een lipliner weer een duidelijke lipcontour krijgen. Als je lippen van nature bleek ogen en weinig kleur hebben kunnen ze met een natuurlijk full lips een stuk pittiger worden gemaakt.
Ook littekens op de hoofdhuid na haartransplantatie kunnen mooi met permanente make-up dmv hairstrokes worden bijgewerkt. Er zullen nog 1 of 2 nabehandelingen volgen voor het nagenoeg onzichtbaar maken op een heel natuurlijke manier.
Permanente make-up kan op enkele uitzonderingen na voor iedereen. Het hoeft niet altijd opvallend zichtbaar te zijn, oorspronkelijk was permanente make-up bedoeld om natuurlijk ogende accenten te leggen en er werd wel eens gezegd " een mooie permanente make-up zie je niet, maar wie het heeft ziet er wel beter uit."
Men gebruikt vaak de termen cosmetische tattoo, wenkbrauwen tatoeŽren en eyeliner tatoeage ook al word het vaak door een schoonheidsspecialiste toegepast, want permanente make-up is een vorm van tatoeage ( cosmetische tatoeage ) met dit verschil dat pigmenten met een andere samenstelling dan deze van een tattoo minder diep in de huidlaag - bovenste gedeelte van de dermis - worden aangebracht terwijl een tattoo om mooie strakke lijnen te bekomen dieper in de huidlaag - onderste gedeelte van de dermis - word aangebracht.
In het bovenste gedeelte zijn de natuurlijke opruimers van onze huid ( macrofagen en lymfe ) het meest actief en hebben dus het meeste kans het pigment weer af te voeren.
Toch dient gezegd dat men nooit kan garanderen dat permanente make-up volledig verdwijnt, ook al verdwijnt het zichtbaar er moet vanuit gegaan worden dat er altijd deeltjes van het permanent make-up pigment in de huid aanwezig blijven. Permanente make-up vervangt niet altijd volledig de klassieke maquillage, mensen met lichte wimpers zullen nog altijd de wimpers moeten verven of mascara aanbrengen.
Maar het verkort wel aanzienlijk de tijd die je aan je make-up besteed en het blijft mooi zitten.

Richtlijnen

De Voedsel en Warenautoriteit heeft eenonderzoek gedaan naar tatoeage- en pigmentstoffen. Deze bleken vaak schimmels en bacteriŽn te bevatten. Ook de samenstelling van de kleurstoffen was soms schadelijk voor de gezondheid. De resultaten hebben geleid tot strengere wetgeving. Sinds 2007 is het Warenwetbesluit tatoeagekleurstoffen van kracht, dit geldt ook voor permanente make-up. Het besluit schrijft voor dat salons hygiŽnisch moeten werken ter voorkoming van wond infecties en bloedoverdraagbare ziektes. De kleurstoffen zelf mogen niet besmet zijn met bacteriŽn of virussen. Verder mogen alleen goedgekeurde pigmenten worden gebruikt. Op www.veiligpmu.nl is te zien welke salons aan deze eisen voldoen.

Wat zijn de mogelijkheden.

Ogen

Eyeliner.

Om de ogen te accentueren kan u gaan van subtiele stipjes tussen de wimpers tot een heuse eyeliner. De bedoeling is je ooglijn zo mooi mogelijk te laten uitkomen en de ogen te laten spreken. Meestal krijg je het mooiste resultaat als je zowel boven als onder het oog een lijntje aanbrengt. Het benadrukt de wimperlijn en verfraait zowel de kleur als de vorm van de ogen.
Er kan gekozen worden voor neutrale kleuren zoals zwart en bruin maar ook kleuren aangepast aan de Iris zijn mogelijk. Een zwarte eyeliner is niet voor iedereen mooi.
Vaak kan men met een kleur die meer in overeenstemming is van de huid of de iris een mooier resultaat verkrijgen zodat het de ogen zijn die opvallen en niet de make-up.

Ogen die te klein of te groot zijn kunnen terug in verhouding van de gelaatsvorm worden gebracht. Door bv de eyeliner iets breder of verder te laten uitlopen aan de buitenste ooghoek kan men de ogen optisch vergroten.Een eyeliner onderaan die niet helemaal doorloopt naar de binnenste ooghoek geeft vaak een oog liftend effect en voorkomt dat de ogen worden verkleind.

Dubbele eyeliner.

Als u niet zo' n strakke lijn wil kan u kiezen om boven uw eyeliner nog een kleurtje te laten aanbrengen in een andere kleur, het geeft uw ogen vaak extra uitstraling en een zacht uitgeschaduwd effect.
Door middel van een wit lijntje boven of onder de eyeliner aan te brengen kan men diepliggende ogen optisch vergroten of meer naar voor brengen.

Kajal.

Ook voor het lijntje onder de ogen kan u gaan van zeer subtiel tot meer uitgesproken, dezelfde kleur als de eyeliner, de iris van de ogen of een dubbele kleur voor uitgeschaduwd effect of smudgy eyeliner.
Men kan echter nooit de kajal-lijn verbinden met de eyeliner, bovenaan en ook naar het puntje naast de neus is men beperkt tot het einde van de wimperlijn. Zowel aan de binnen- als buitenhoek van het oog zit namelijk een kliertje, en afgezien van het feit dat men dit beter niet beschadigd, kan het u een afschuwelijk lelijke vlek bezorgen wanneer het pigment erin loopt.
Ook de waterlijn, het witte randje boven de onderste wimperrand wordt niet gepigmenteerd. Het betreft hier zeer delicaat weefsel met een functie die naar mijn mening niet beschadigd mag worden.

Wenkbrauwen

Dunne en/of onregelmatige haargroei van de wenkbrauwen wordt met permanente make-up volledig gecorrigeerd, zodat een egale en gelijkmatige wenkbrauwlijn ontstaat. Eventuele littekens in de wenkbrauwen kunnen worden gecamoufleerd.
Heeft u vroeger te veel geŽpileerd of zijn uw haartjes te licht, met permanente make-up wordt uw gezicht weer compleet.

Wenkbrauwen opvullen

Heeft u van nature wel wenkbrauwen, maar zijn ze te dun of moet de vorm van de wenkbrauwen wat gecorrigeerd worden, dan kan een opvulling met haartjestechniek een aanzienlijke verbetering brengen, zodat men zelfs van dichtbij vaak moeilijk het verschil kan waarnemen.Dit kan gaan van een lichte tot een volledige opvulling van de wenkbrauw.

Wenkbrauwen Schaduwlijn

Tenzij op uitdrukkelijke vraag wordt voor tatoeage van wenkbrauwen bijna nooit een strakke lijn gebruikt voor het vormen van niet of nauwelijks bestaande wenkbrauwen. Met een speciale techniek wordt een schaduweffect gecreŽerd waardoor een natuurlijke wenkbrauw ontstaat. De wenkbrauw vormt het kader van het gezicht en zorgt voor expressie, ze mag echter niet alle aandacht opeisen.
Er wordt rekening gehouden met de natuurlijke mimiek van het gezicht en uw kleurtype. Men kan op deze manier ook ontbrekende stukjes wenkbrauw of littekens in de wenkbrauwen opvullen. Hairstrokes wordt ook wel een haartjestechniek genoemd. Dit is de meest natuurlijke techniek om haartjes in de wenkbrauwen te vormen, er worden als het ware haartjes gepigmenteerd. Bijzonder geschikt voor mensen met Alopecia Areata, wanneer men totaal geen wenkbrauwen heeft. Haartjes techniek wordt ook gebruikt om stukjes in de wenkbrauwen bij te vullen.
Er kan gewerkt worden met 1 enkele kleur of twee kleuren voor nog meer dimensie.
Spijtig genoeg kan bij bepaalde huidtypes deze techniek niet uitgevoerd worden.
Ik zal u vooraf dan ook zo goed mogelijk proberen te informeren.

Lippen

Lipliner of lipcontour

Voor een mooie lippencontour bestaan met permanente make-up verschillende mogelijkheden. Een natuurlijke kleur in de kleur van de lippen of een tintje donkerder, zorgt ervoor dat de vorm van de lippen weer duidelijk afgelijnd is en kan eventuele ongelijkheden camoufleren zonder dat u er steeds opgemaakt uitziet. Een meer uitgesproken kleur laat de lippen dan weer wat meer opvallen. Weliswaar beperkt kan men op deze manier een voller of juist een minder vol effect creŽren. Men dient er rekening mee te houden dat hoe donkerder de kleur is hoe meer je ook een verkeerde lipvorm benadrukt. Met een permanente lipliner kan je wel wat corrigeren, maar er zijn beperkingen. Een sterke asymmetrische lip valt meer op met een permanent liplijntje in een donkere kleur dan met een lichte kleur. Er kan gekozen worden voor een fijn lijntje of een bredere lijn. Ook een lippenlijn naar binnen toe uitgeschaduwd behoort tot de mogelijkheden. Het maakt de lijn minder strak en uw lippen krijgen een ronder aanzien.

Full lips

Bij full lips worden de lippen volledig ingekleurd, met de bedoeling mooie volle lippen te creŽren. Door een zachte kleur op de lippen te plaatsen worden de lippen op een natuurlijke manier duidelijker zichtbaar en de mond lijkt groter. Full lips is ook geschikt voor mensen met een afwijking van de lipvorm Men kan de lippen corrigeren en terug meer symmetrisch maken.

Waar moet ik op letten vooraleer ik kom voor een permanente make-up behandeling?

Drink minstens 24 en liefst 48 u voor de behandeling geen alcohol, dit kan de gevoeligheid en doorbloeding van de huid enorm verhogen ( ook al was het maar 1 glaasje ) waardoor de behandeling een stuk onaangenamer word en het pigment door de bloeding minder goed pakt. Probeer de dag van de behandeling ook het drinken van koffie te beperken of liefst te vermijden, koffie werkt oppeppend en kan de werking van verdovende middelen verminderen. Drink een uurtje voor de behandeling een glas appelsap, hierdoor wordt het bloed iets dikker, minder doorbloeding zorgt voor minder gevoeligheid en betere opname van het pigment. Neem minstens 24 en liefst 48 uur voor de behandeling geen aspirine. Andere pijnstillers die geen aspirine bevatten zoals perdolan, dafalgan, paracetamol, ed... zijn geen probleem . Kom het liefst opgemaakt zoals u gewoonlijk doet, het helpt bij het inschatten van uw persoonlijkheid en wensen. Uiteraard is het geen verplichting. U mag ook eventuele potloden of lipsticks meenemen die u vaak gebruikt. Probeer u zoveel mogelijk te ontspannen, stress bevordert de aanmaak van adrenaline en maakt de behandeling er niet aangenamer op.

Klik › hier ‹  voor een afspraak of vrijblijvende informatie of bel 0528 - 344774

Naar boven ^Sellerstraat 14 | 7913 AE Hollandscheveld | Tel.: 0528 - 344774 | info@la-belle-femme.nl