Filler en Botox

La Belle Femme biedt in samenwerking met J & C Esthetiek diverse cosmetische en medische behandelingen aan.
Binnen J & C Esthetiek zijn dr. Jurjen Schortinghuis ( Kaakchirurg) en drs. Mark Contini (Basisarts) gecertificeerd om niet-chirurgische cosmetische behandelingen aan te bieden.

cosmetische behandeling

Cosmetische behandelingen:

Fronsrimpels – Kraaienpootjes – Vermoeide ogen – Lipcontour – Volume geven aan de wangen – Neus-lippenplooi – Mimiekrimpels – Lachrimpels – Afhangende mondhoeken

• Decolleté – Handen – Lipvergroting/ contourverbetering.
• Medische behandelingen:
Tandenknarsen – Kaakklemmen – Overmatig transpireren – Chronische hoofdpijn/ migraine.

Tijdens de behandelingen zal er gebruikt worden gemaakt van een zogenaamde “Filler” of “Botox”.

Filler:

• Een injectie met de lichaamseigen stof ‘Hyaluronzuur’, welke van nature in de huid voorkomt.
Hyaluronzuur hydrateert en verstevigt de huid.
• Een filler wordt gebruikt om het volume van de huid en gezicht te herstellen op plaatsen waar rimpels zijn of het gezicht is ingevallen. Een bijkomend aspect is dat de collageenproductie van uw huid opnieuw wordt bevorderd en daardoor de huid verstevigd en elastisch maakt.

Botox:

• Een injectie met het natuurlijke eiwit Botline Toxine A zorgt ervoor dat de (gelaat)spieren verslappen doordat de zenuwimpulsen naar deze spieren worden geblokkeerd.
• Dit heeft als resultaat een verlies aan spieractiviteit en daarmee gepaard gaande volumeverlies van de spier. Door de spieren in een ruststand te plaatsen kan de huid herstellen van rimpels, wordt de huid zachter en ziet het gezicht er minder gespannen of vermoeid uit.

botox

Klik op de volgende link om meer informatie te zien over de samenwerking met J & C Esthetiek, de diverse behandelingen en de specifieke werking van “Filler” en “Botox”.

Wie zijn wij?

Bij J&C esthetiek werken dr. Jurjen Schortinghuis, kaakchirurg en drs. Mark Contini, basisarts. Beiden zijn zij gecertificeerd om niet- chirurgische cosmetische behandelingen aan te bieden. Vanuit de kaakchirurgie is een ruime ervaring met gezicht- esthetiek. Het aanbieden van cosmetische behandelingen is dan ook een logische zet binnen deze discipline. In deze folder krijgt u informatie over de behandeling met een filler (bv Restylane, juvederm) of botuline toxine A (Botox). Hoewel zeker ook op medische indicatie gebruikt, bieden wij deze behandelingen ook cosmetisch aan.

Wat zijn fillers en wat is Botox?

Filler

Een filler meestal gemaakt van een natuurlijk hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een lichaameigen stof welke van nature in de huid voorkomt. Hyaluronzuur heeft drie eigenschappen waar de huid voordeel van heeft: het vult, hydrateert en verstevigt. Een filler kan daarom gebruikt worden om het volume van de huid of gezicht te herstellen op plaatsen waar rimpels zijn of waar het gezicht is ingevallen. Dit betreft bijvoorbeeld de neus-lippen plooi, rimpels rond de mond en marionetlijnen. Naast het volume vergrotende karakter van hyaluronzuur heeft het als eigenschap de collageenproductie van uw huid te bevorderen wat in de praktijk betekent dat uw huid van zichzelf stevigheid en elasticiteit terug krijgt. Zo heeft u een blijvend profijt van een behandeling, een behandelde rimpel zal niet naar de oude diepte terugkeren wanneer de filler zijn volumeherstellend vermogen heeft verloren. Het resultaat houdt meestal zes tot twaalf maanden aan, maar soms ook langer. De Restylane wordt middels een injectie ingebracht in het te behandelen gebied. Na de behandeling kan de huid een beetje gezwollen zijn op de plaatsen waar geïnjecteerd is, hetgeen meestal maximaal 1 – 3 dagen aanhoudt.

Botox®

Botox (Botline toxine A) is een FDA goedgekeurd natuurlijke eiwit dat de (gelaats)spieren verslapt door de zenuwimpulsen naar de (gelaats)spieren te blokkeren. Dit heeft als consequentie verlies aan spieractiviteit en daarmee gepaard gaande volumeverlies van de spier (atrofie). Rimpels, fronslijnen, kraaienpoten of rimpeltjes rondom de mond worden veroorzaakt door de dagelijkse aanspanning van onze gezichtsspieren, elke keer dat we lachen of fronsen. Met een paar kleine injecties ontspannen de bovenliggende spieren die de huid doet samentrekken. Vanaf het moment dat de spieren in ruststand zijn, kan de huid zich weer herstellen van de rimpel, de huid wordt zachter en het gezicht ziet er minder gespannen of vermoeid uit. Het duurt ongeveer een week voordat het resultaat van de behandeling zichtbaar is en dit blijft ongeveer 4 tot 6 maanden aan. Na de behandeling kunt gewoon weer uw dagelijkse activiteiten oppakken, want de behandeling is niet chirurgisch.

Medisch en cosmetisch Wist u dat Botox niet alleen voor cosmetische doeleinden maar zeker ook voor medische doeleinden gebruikt wordt? Spierspasmen waren de eerste indicatie om botuline toxine te gebruiken. Bij toeval is in 1987 een verbetering van fronsrimpels ontdekt. Sinds 2002 is het een geregistreerd middel bij de behandeling van rimpels. Medische toepassingen zijn oa: tandenknarsen of kaakklemmen (bruxisme), forse kauwspieren, overmatig transpireren bijvoorbeeld in de oksels handen en voeten maar ook het voorhoofd om zweten bij het sporten te verminderen om zo te voorkomen dat het zweet in de ogen loopt. Ook mensen met hoofdpijnklachten/ chronische migraine kunnen baat hebben bij een behandeling met Botox. Het kan zijn dat deze kosten worden vergoed door uw zorgverzekering. U kunt hiernaar informeren en wij bespreken graag met u de mogelijkheden.
Kijk voor meer informatie op de website van Restylane®: www.restylane.nl

Consult, behandeling, nazorg
Om te bekijken wat de mogelijkheden zijn , kunt u een afspraak maken voor een adviesconsult. Tijdens het consult adviseren wij u over de mogelijkheden van een behandeling met fillers en Botox. Wij kunnen u meteen een prijsopgave geven en een afspraak maken voor een behandeling.
Een adviesconsult is gratis.Enkele weken na de behandeling volgt altijd een controle. Aan de in deze folder aangeboden behandelingen zit een zeer klein risico verbonden. Complicaties zijn zeer zeldzaam en nooit levensbedreigend. Toch zijn wij 24 uur per dag bereikbaar mochten er toch complicaties optreden of zorgen zijn na een behandeling.

Vragen?
Heeft u vragen of wilt u nog meer informatie over de mogelijkheden, dan kunt u vrijblijvend contact opnemen met La Belle femme.

Discretie
De behandelingen die wij aanbieden worden volgens een arts-patient relatie uitgevoerd. Dit betekent dat de geheimhoudingsplicht van toepassing is. Dat betekent dat uw gegevens beschermd zijn en hier discreet en zorgvuldig mee om zal worden gegaan.
Er valt in overleg veel te bespreken wanneer u eventuele specifieke wensen op het gebied van uw privacy kenbaar maakt..

BIG registratie nr. 19918910601