Tatoeage verwijderen

Tatoeages worden al eeuwen ter versiering van de huid aangebracht.
De afgelopen decennia heeft de tatoeagetechniek en vooral de ontwikkeling van pigmenten een grote vlucht genomen. Tatoeages komen in alle lagen van de samenleving voor, maar vaak laten mensen zich tatoeëren omdat het bij hun levensstijl past of omdat het dé trend van het moment is.
Helaas veranderd vaak het een en ander en dan is zo’n tatoeage ineens ongepast. Ook zijn er veel mensen waarvan de tatoeage simpelweg niet mooi meer is, of omdat hij al heel oud is, of omdat de tatoeëerder zijn/haar vak niet verstaat. Een oude liefde kan een probleem worden!

Er zijn redenen genoeg waarom iemand een tatoeage wil laten verwijderen, bv:
een verbroken relatie, een carrière move, veranderend modebeeld, een nieuwe liefde, gewoon spijt, uitgekeken, cover-up, niet meer leuk…

Cover-up

Wilt u iets anders laten maken? Dat kan! Met behulp van de nieuwste laser is het mogelijk om in enkele behandelingen uw tatoeage tot een minimum te reduceren voor een cover-up.

Principe van de behandeling

De laser geeft een krachtige zeer zuivere lichtbundel. De energie van deze laserstraal wordt geabsorbeerd in de inktdeeltjes, hierbij wordt het kapsel dat om de inktdeeltjes zit, opengebroken en vallen uiteen. Het pigment zal via het lymfevocht het lichaam verlaten. Bij elke behandeling zal een deel van het pigment uit het lichaam verdwijnen en wordt uw tatoeage lichter. Veel water drinken wordt aanbevolen!

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Het aantal behandelingen wisselt sterk per persoon, elke huid en pigmentstoffen in de inkt van de tatoeage zijn anders. Daardoor zijn er tussen de 5 en 15 behandelingen nodig. Het aantal behandelingen dat u nodig zal hebben, is voorafgaand aan de behandeling moeilijk te voorspellen en is afhankelijk van het onderstaande:

  • De kleur van het pigment in de inkt
  • De soort kleurstof die gebruikt is
  • Diepte van de tatoeage
  • Of de tatoeage in vetweefsel is gezet of niet
  • Of de tatoeage door een amateur of een professional is aangebracht
    Amateur tatoeages 4 tot 6 behandelingen Professional 5 tot 15 behandelingen
  • De tijd dat de tatoeage in de huid zit, hoe ouder de tatoeage is hoe minder behandelingen er nodig zullen zijn, omdat die vaak al een deel verkleurd zijn
  • Hoeveel water u drinkt na de behandeling
  • De kleuren zwart, wit, paars en donkerblauw zijn goed te behandelen De kleuren roze, rood, geel, oranje en groen zijn moeilijker te verwijderen


Hoewel wij vele tatoeages succesvol hebben verwijderd, kan er nooit 100% garantie worden gegeven dat de tatoeage bij iedereen volledig verdwijnt.
Let wel, in praktisch alle gevallen verdwijnt de tatoeage helemaal.
Dit heeft o.a. ook te maken met de metaal oxides die gebruikt werden in de pigment van de inkt, bij tatoeages van vóór 2005. Deze metalen werden gebruikt om de tatoeage voor een lange tijd kleurecht te houden. Vanaf Januari 2005 mogen er geen zware metalen meer gebruikt worden in de inkt. Deze worden moeilijker verwijderd door het lymfesysteem.

De Q-YAG Laser is veilig en verwijdert effectief tatoeages en permanente make-up. De Q-Yag laser heeft een gemengde golflengte laser waardoor meerdere kleuren tattoos te behandelen zijn. De korte pulstijd en het kleine oppervlak zorgen ervoor dat er doeltreffend gewerkt kan worden, zonder omliggend weefsel te beschadigen.
Met deze laser worden de beste resultaten behaald. Daarnaast zijn de nadelige gevolgen van een laser behandeling die je vaak hoort (littekens, witte vlekken) met deze laser tot een minimum beperkt.
De inkt van een tatoeage zit in de lederhuid (dermis) ingekapseld. De inkt wordt via de tatoeagenaald aangebracht (eerste afbeelding). Vervolgens geneest de huid, de inkt zit ingekapseld in de “dermis” op ongeveer 1,5 à 2mm diepte (tweede afbeelding). Het laserlicht gaat door de “epidermis” heen, en zal alleen de inkt verwarmen (derde afbeelding).

YAG-laser-verwijderen-tatoeage-1[1]
YAG-laser-verwijderen-tatoeage-2[1]
YAG-laser-verwijderen-tatoeage-3[1]

Bijwerkingen

Het verwijderen van een tatoeage met deze laser techniek is in principe een heel veilige behandel methode, echter, er is altijd een kleine kans op bijwerkingen. Zo kan na de behandeling de behandelde plek langdurig rood blijven, tot ongeveer 7 dagen na de behandeling. Ook kan er jeuk ontstaan, dit gebeurt bij mensen met een overgevoeligheid voor de inkt, door de behandeling komt dit weer in het lichaam. Na de behandeling kunnen er korstjes ontstaan en men kan gaan vervellen. Trek de velletjes er niet af ,omdat men de huid kan beschadigen en infecteren.

Verder is er een heel kleine kans op over- of onderpigmentatie, vooral wanneer de plek aan UV-straling is blootgesteld. Het branderige gevoel na een behandeling is niet fijn, maar wel gewenst, dit geeft de efficiëntie van de behandeling weer.

Na de behandeling

Direct na de behandeling zal er op de tatoeage een witte waas te zien zijn, dit is ‘lasersnow’ een normale reactie van de huid. Deze trekt na een aantal minuten weg. Ook zal er een lichte zwelling optreden. De te behandelen plaats zal na de behandeling gekoeld worden door middel van coolpacks. Dit haalt de zwelling en het branderige gevoel weg. Ook zal er een zalf op gedaan worden, waarvan u ook een beetje mee naar huis krijgt. Smeer de zalf nog tenminste 5 dagen. Na de behandeling is zonnebank en zonnebaden uit den boze! Voor tenminste twee weken voor, en twee weken na de behandeling. Ook is het gewenst dat de huid niet te bruin is, behandelen zal dan uitgesteld worden, dit omdat dan de kans op pigmentatie groter is. Smeren met een hoge ‘sunblock’ is aan te raden.

Tatoeage gedeeltelijk behandeld. Lasersnow verdwijnt na enkele minuten.

Het resultaat

Wanneer de tatoeage verdwenen is zal het resultaat blijvend zijn. Laserbehandeling voor verwijdering van tatoeages worden over het algemeen niet door de zorgverzekeraars vergoed.