Medische Microdermabrasie.

De Methode voor een mooie en jonge huid!

Wat is microdermabrasie?

Microdermabrasie is het zachtjes verwijderen van de bovenste (dode) huidlaag. Dode huidcellen laten hierdoor los.

Nieuwe cellen

De behandeling stimuleert ook de productie van nieuwe cellen in de onderste lagen van de huid, waaronder collageen en elastine. De elasticiteit en weefselstructuur van de huid verbeteren, de buitenste huidlaag wordt zachter, gladder en raakt beter doorbloed. De huid, kortom, lijkt ineens jaren jonger. Dit wordt ook wel de lunchtijd-peeling genoemd, omdat de behandeling weinig tijd vraagt en de klant zich gelijk daarna weer kan vertonen. Geen injecties, geen bijwerkingen.

Het is aangetoond dat na een microdermabrasie behandeling de aanmaak van o.a. collageen sterk toeneemt, waardoor sneller verjonging van de huid plaatsvindt. Het grote voordeel van microdermabrasie is dat het vele malen intensiever is dan een scrub en veel veiliger dan een chemische of kruidenpeeling. Verder pakt het fijne lijntjes en ondiepe rimpels aan.

Voor wie is micro-dermabrasie geschikt?

Alle huidsoorten en kleuren zijn met deze methode te behandelen. Mensen met een goede algemene gezondheid en realistische verwachtingen ten aanzien van het resultaat zijn uitstekende kandidaten voor microdermabrasie. Microdermabrasie kan worden toegepast bij diverse huidcondities en is zeer succesvol gebleken bij:

 • Droge, ruwe futloze huid
 • Rijpere huid
 • Fijne lijntjes en rimpeltjes
 • Vette huid
 • Vergrootte en/of verstopte poriën
 • Vale en/of doffe huid
 • Rokershuid
 • Zonbeschadigde huid
 • Acné huid en acné littekens
 • Huidverkleuringen
 • Onreine huid
 • Oudere huid
 • Verslapte huid
 • Fijne lijntjes en ondiepe rimpels
 • Grove poriën
 • Littekens
 • Pigmentvlekken
 • Striae
 • Ouderdomsvlekken

 

Eenvoudig en effectief

Dat deze huidverjongingstechniek zo aanslaat is geen wonder, omdat hij uitblinkt in eenvoud en effectiviteit. Je stimuleert de huid om zelf haar werk weer goed te doen. Zonder narcose, injecties of verdovingen, en zonder noemenswaardige bijwerkingen achteraf, wordt de huid in slechts enkele behandelingen in perfecte conditie gebracht. Van de behandeling hoeft men niet te herstellen en direct erna kan al make-up worden gebruikt. Alleen zonnebaden is twee weken taboe. Microdermabrasie heeft nog een groot voordeel: het is aanzienlijk goedkoper dan laserbehandelingen of plastische chirurgie. De pijnloze peeling maakt de huid zo mooi als maar kan.”

Kuur of onderdeel behandeling

Hoewel ook een eenmalige behandeling al veranderingen teweegbrengt en het verschil duidelijk zichtbaar is, geven meerdere behandelingen optimaal resultaat. Afhankelijk van het te behandelen probleem gaat het vaak om een kuur van maximaal acht behandelingen, met om de twee weken een behandeling van zo’n dertig minuten.

Na de behandeling

Na de behandeling kan de huid iets trekkerig aanvoelen en enige roodheid vertonen, zoals bij een lichte zonnebrand. Er is een dun laagje van uw huid afgehaald, waardoor een goede nabehandeling van uw huid noodzakelijk is. De speciale lotion, met serum en de crème die u na de behandeling dient te gebruiken, zorgen voor een aangenaam gevoel en versnelt het herstel van de huid. Deze producten zijn volledig afgestemd op de micro-dermabrasie behandeling.

Wat zijn de contra indicaties?

Microdermabrasie is niet geschikt voor mensen met de volgende condities; huidkanker- dermatitis-actieve eczeem- ernstige actieve acne- onstabiele diabetes- auto-immuunafwijkingen- heftige couperose- door virussen veroorzaakte laesies, herpes simplex, gordelroos- zonnebrand- ultra gevoelige huid- twijfelachtige huidaandoeningen.

Waaruit bestaat de behandeling?

Bij aanvang van de behandeling wordt de huid eerst grondig gereinigd met de skin scrubber.Met een geavanceerd microdermabrasie apparaat ontwikkeld voor de medische markt wordt de opperhuid zachtjes tot celvernieuwing gedwongen Na de microdermabrasie behandeling voelt de huid zacht, glad en gezond aan. Ook is de huid nu prima in staat om werkstoffen op te nemen. Daarom is er een nog beter resultaat te bereiken met behulp van een gecombineerde behandeling en op het huidtype afgestemde serums. De werkstoffen in de serums worden in de diepere lagen van de huid opgenomen,om de aanmaak van collagene en elastine vezels te stimuleren. Tot slot wordt de huid nog verzorgd met een voedende crème en beschermende sunblock.

Ondervind ik ongemak tijdens de behandeling?

Microdermabrasie is een intensieve maar nagenoeg pijnloze behandeling. De meeste klanten verdragen de behandeling zeer goed. Er kan een tintelend en/of warm gevoel worden waargenomen maar pijn hoort u niet te voelen.

Wat kan ik direct na een behandeling verwachten?

Na de behandeling kan de huid iets trekkerig en droog aanvoelen en enige roodheid vertonen net als wanneer u iets te lang in de zon heeft gezeten. Door de nabehandeling wordt de roodheid tot een minimum beperkt. Het is zeer belangrijk om dagelijks een sunblock (factor 30/50 ) te gebruiken.

Wat moet ik doen na de behandeling?

Tot twee weken na de behandeling of gedurende de kuur dient u warmtebehandelingen zoals directe blootstelling aan zon, zonnebank en sauna te vermijden. Niet zwemmen in chloorhoudend water. Behandel de huid meerdere malen per dag met de voorgeschreven crème en sunblock.

Wanneer worden de resultaten zichtbaar?

Na een enkele behandeling is al een zichtbaar resultaat merkbaar. Voor optimaal resultaat wordt echter aangeraden de behandeling in kuurverband ( 1x in de 7 à 10 dagen) toe te passen. Over het algemeen ziet de huid er na 3 behandelingen al een heel stuk zachter, gladder en gezonder uit. Maar grote veranderingen worden vaak pas na 6 tot 8 behandelingen zichtbaar. Dit is mede afhankelijk van het regeneratievermogen van de huid en de manier waarop de huid dagelijks verzorgd wordt. Een persoonlijk behandelprogramma wordt in overleg met u bepaald.

Zijn er na een kuur nog vervolgbehandeling nodig?

Als het gewenste resultaat bereikt is wordt aangeraden over te stappen op een periodieke onderhoudsbehandeling. Ideaal is eenmaal per maand om het resultaat te behouden.