Pigmentatie.

Pigment is een kleurstof (melanine) die in de weefsels zit van dieren, planten en mensen. Het geeft kleur aan je haren, de iris van je oog en aan je huid.
Het pigment beschermt je huid tegen de UV-straling die in zonlicht zit. Als je lang in zon zit maakt de huid meer pigment aan, zodat je beter beschermd bent. Een prettige bijkomstigheid is het kleurtje dat je ervan krijgt.

Pigmentvlekken zijn ophopingen van de kleurstof die de huidskleur bepaalt; melanine. Bij het ouder worden is de gelijkmatige verdeling van dit pigment vaak verstoord, waardoor zogenaamde ouderdomsvlekken ontstaan die soms nauwelijks zichtbaar zijn. Maar deze zijn meestal behoorlijk groot en dus storend. Ook jongere mensen kunnen met pigmentvlekken te maken krijgen, door bijvoorbeeld overmatige blootstelling aan de zon. Zelfs mensen die nooit in de zon komen en een sunblock gebruiken, kunnen er aan ten prooi vallen. Meestal gaat het dan om mensen met het lichtste huidtype. Ook handen kunnen ontsierende pigmentvlekken hebben. Handen staan elke dag bloot aan allerlei agressieve stoffen, en aan weer en wind. Zelfs autorijden in de zon kan pigmentvlekken tot gevolg hebben, omdat bepaalde UVA-stralen door glas heen komen. Pigmentvlekken kunnen ook een aangeboren pigmentafwijking zijn. In dat geval heten het ‘café-au-lait’ vlekken.

Hoe wordt het behandeld?

Het speciale licht van dit handstuk richt zich op pigmentvlekken en andere huidvlekken. Het ingekapselde pigment wordt zachtjes en veilig afgebroken, terwijl in het behandelgebied de circulatie en herstel van huidcellen wordt gestimuleerd.

Na de behandeling zal de huid wat rood zien en kunnen er kleine korstjes ontstaan. Het duurt een paar weken voordat het resultaat optimaal is. Daarna wordt bekeken of er wellicht nog een behandeling nodig is. Tussen twee behandelingen moet minimaal vijf weken zitten. Het is tevens belangrijk dat u 6 weken voor en 6 weken na de behandeling niet onbeschermd de zon in gaat. In enkele gevallen is het resultaat niet permanent, en zal er na verloop van tijd weer een behandeling moeten plaatsvinden.

Met IPL behandeling zijn onderstaande pigmentaties te behandelen:

  • ouderdomsvlekken in gezicht en op de handen
  • Sproeten
  • Zonvlekken
  • Kleine moedervlekjes


Niet te behandelen zijn:

  • Verheven vlekjes
  • Getinte huiden


De volgende lichtbronnen zijn geschikt voor behandeling van Pigmentatie:

  • KTP Laser
  • Flitslampen( IPL )

 

Kosten van de behandeling!
Afhankelijk van het te behandelen gebied.